menu
sluit

De Mosselkwekerij

Nieuws

Onze historie
Bestel hier jouw mosselen!
Adresgegevens

Yerseke at Sea

Yerseke geniet na van geslaagde eerste Yerseke at Sea

 

YERSEKE - Yerseke stond zaterdag in het teken van de eerste editie van Yerseke at Sea. Met veel publiek en mooi weer was het een geslaagde dag.

 

Het nieuwe evenement, georganiseerd door lokale ondernemers en bewoners die zich hebben verenigd in stichting Yerseke at Sea, wist op indrukwekkende wijze de nostalgie van de vroegere Mosseldag te combineren met een frisse en moderne twist. Met een heerlijke temperatuur en geen wolkje aan de lucht kon het niet anders dan een fantastische dag worden.

 

Mosselen, oesters en alles wat daarmee te maken heeft waren de ingrediënten van Yerseke at Sea, dat was te bezoeken bij de haven. Een maritieme streekmarkt op de Havendijk, kinderactiviteiten en kijkje in de wereld van de mossel- en oesterteelt en een gezellig seafood-plein, het was een dag voor het hele gezin. De geur van vers bereide mosselen, oesters en andere zeevruchten vulde de lucht, terwijl lokale vissers en ambachtslieden hun vaardigheden lieten zien op het seafood-plein aan een geïnteresseerd publiek. De maritieme geschiedenis van Yerseke en de belangrijke rol die de visserij altijd heeft gespeeld in de gemeenschap kwam sfeervol tot leven. Het kalme water van de Oosterschelde bood een schitterend decor voor de festiviteiten.

 

De Mosselkwekerij was dan ook aanwezig op het Sefoodplein. Wat een fantastisch evenement en iedereen was enthousiast over onze topkwaliteit Zeeuwse Mosselen!