Helaas zijn onze Zeeuwse mosselen op. Vanaf medio Juli 2025 verwachte wij weer nieuwe oogst. Volg ons via Facebook of Instagram om mee te kijken in ons bedrijf. En voor de start van de 'nieuwe oogst in 2025'.  Zeeuwse mosselen daar word je blij van...  Groet, Van de Mosselmannen

 

menu
sluit

De Mosselkwekerij

Nieuws

Onze historie
Bestel hier jouw mosselen!
Adresgegevens

Tweede horeca-editie Nationale Mosselweek

 

 

 

26 juli

 

Yerseke, 20 juli 2016

 

Van 3 tot en met 11 september 2016 vindt voor de tweede keer de restaurant-editie van de Nationale Mosselweek plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Restaurants bieden een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een aantrekkelijke prijs. Het idee komt van de Zeeuwse mosselsector en is bedoeld Nederland kennis te laten maken met de zilte lekkernij.

Horecaproduct met veel kansen

Mosselen zijn een uniek natuurproduct en bovenal is mosselen eten een beleving. Voor de mosselsector is België sinds jaar en dag de belangrijkste afzetmarkt. Hier zijn de ‘moules frites’ op elke menukaart terug te vinden. Tilly Sintnicolaas van Het Nederlands Mosselbureau: “Net zoals vorig jaar willen we de Zeeuwse mosselen in Nederland meer bekendheid geven. Voor restaurants zien wij nog veel kansen en door middel van een promotiecampagne waarin consumenten worden uitgenodigd bij deelnemende restaurants mosselen te gaan eten tijdens de Nationale Mosselweek, willen wij hen ondersteunen. De week heeft een tweeledig doel: Nederlandse restaurants kunnen laten zien wat ze in huis hebben en voor de mosselsector is het geweldig dat er extra aandacht besteed wordt aan het prachtproduct Zeeuwse mosselen.”
 

Wie doet mee?
Restaurants die enthousiast zijn en willen deelnemen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich aanmelden via mosselweek.nl/horeca. Meedoen is aantrekkelijk: het is kosteloos en horecagelegenheden zijn volledig vrij om te kiezen wat ze op de kaart zetten, dit kan een mooi mosselgerecht zijn maar ook een compleet menu. Alle deelnemende restaurants profiteren van de landelijke promotiecampagne en gratis promotiemateriaal.
 

Mosselweek.nl
Op mosselweek.nl staat een overzicht met alle deelnemende restaurants. Consumenten kunnen via de website mosselweek.nl reserveren.

 

Meer informatie?
Voor nadere informatie of vragen kunt u contact opnemen via e-mail: info@mosselweek.nl.

Logo en beeldmateriaal is hier te downloaden.

www.mosselweek.nl

 

Bron. Nederlands Mosselbureau